fbpx

‘Kunnen jullie mij ook iets meer vertellen over..?’

De meestgestelde vragen (FAQ) aan Het Lakhuis vind je hieronder, maar neem gerust contact met ons op om jouw vraag te stellen.

‘Kunnen jullie mij ook iets meer vertellen over..?’

De meestgestelde vragen (FAQ) aan Het Lakhuis vind je hieronder, maar neem gerust contact met ons op om jouw vraag te stellen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Veelgestelde vragen over nagel behandelingen

Deze vraag krijgen wij veel. Hoelang je plezier hebt van je gelnagels blijft een persoonlijke kwestie. Het resultaat is mede afhankelijk van uw beroep, je dagelijkse werkzaamheden maar ook van de staat van je eigen natuurlijke nagel. Gelnagels blijven gemiddeld tot 3 à 4 weken netjes. Na 2 tot 3 weken zul je de uitgroei gaan zien en kun je een vervolgafspraak inplannen om de nagels opnieuw te laten vullen.

Na 3 à 4 weken dient de gel weer te worden bijgevuld. De uitgroei is de goed zichtbaar en dit vullen wij weer netjes voor je op. Het Lakhuis zorgt ervoor dat de gelnagels er zo natuurlijk mogelijk uitzien en met zorg worden aangebracht.

Gelpolish is de nieuwste trend op nagelgebied. De gelpolish wordt aangebracht op de natuurlijke nagel als nagellak maar heeft de kwaliteit en stevigheid van gel en blijft wekenlang mooi. De gelpolish wordt UV uitgehard, hierdoor heb je dus geen droogtijd. Het ziet er natuurlijk uit en biedt een beschermlaag voor je natuurlijke nagel. Ideaal voor klanten die geen lange kunstnagels willen maar wel mooi, verzorgde nagels.
Ook de gelpolish behandelin dient na 3 à 4 weken bijgevuld te worden.

Op elke nagelbehandeling geven wij 1 week garantie. De garantie vervalt als de nagels zijn behandeld door derden, afbijten/beschadigen door eigen verkeerd handelen of het afbijten van de kunstnagel.

Bij Het Lakhuis zijn er twee verschillende manicures te boeken. De basis manicure en de Manicure DeLuxe.
De basis manicure behandeling bestaat uit het verzorgen van de nagelriemen, in vorm vijlen van de nagels, een verzorgende nagelriemolie, een verzorgende handcrème en indien gewenst een transparante lak.
De Manicure behandeling DeLuxe heeft uiteraard iets extra’s. Zo krijg je al het bovenstaande plus een ontspannend en verzorgend handbandje, worden de handen gescrubd met speciale manicure producten en sluiten we af met een handmassage.

Op het moment worden er in de Aziatische salons veel Solar nagels gezet. Na ontevredenheid zoekt men vaak een andere salon zoals het Lakhuis. Vermeld bij het maken van uw afspraak dat u Solar nagels heeft zodat wij goed kunnen adviseren. Omdat het vaak erg veel werk is om de Solar van uw nagels te krijgen worden hiervoor verwijderingskosten in rekening gebracht.

Veelgestelde vragen over wenkbrauw behandelingen

Het Lakhuis staat voor perfecte wenkbrauwen. Wij vinden dat iedereen, man/vrouw/jong/oud een perfecte brow design moet hebben. Wenkbrauwen maken je gezicht en het maakt je make up look 100% af. Wij bieden meerdere brow behandelingen aan. Neem een kijkje op de website onder het kopje wenkbrauwen en zie welke mogelijkheden wij jou bieden.

Bij Het Lakhuis kun je terecht voor het waxen/ epileren en verven van de wenkbrauwen.
Het verven van de wenkbrauwen kan door middel van gewone verf (het verven van enkel de haartjes) en met Henna (het verven van haar en huid).

Het resultaat van gewone verf blijft ongeveer 4 weken zichtbaar. Henna verf blijft ongeveer 6-12 dagen zichtbaar op de huid en 5 weken zichtbaar in de haren. Omdat gewone verf enkel de haartjes verft geeft dit een natuurlijk effect en is ook uitermate geschikt voor mannen. Omdat de henna huid en haar verft maakt dit make-up producten overbodig.

De wenkbrauw behandeling voeren we uit door middel van waxen en/of epileren. Daarnaast worden de overige haren eventueel bijgeknipt. Het resultaat van deze behandeling is gemiddeld 4 weken zichtbaar (dit is persoonlijk en hangt af van je haargroei cyclus). De behandeling kan op jouw cyclus worden herhaalt.

Veelgestelde vragen over wimper-extensions

Bij deze techniek wordt er 1 extensions op uw eigen natuurlijke wimper aangebracht. De lengte, curve en dikte worden naar uw wens maar wel in overleg aangebracht. Door de nauwkeurige plaatsing van de extensions behalen wij een uiterst natuurlijk resultaat.

Bij deze techniek worden er 2, 3 of 4 extensions aangebracht op 1 natuurlijke wimper. Dit zorgt voor een nog iets vollere look dan de One by One techniek. De extensions zijn lichter per stuk waardoor de dikte weer overeenkomt met de One by One lashes.

De Lash Lift is een behandeling voor de eigen wimpers, hier komen geen extensions aan te pas. De eigen wimpers worden gekruld en gelift. Door het gebruik van siliconen pads kunnen alle natuurlijke wimpers behandeld worden. Met deze techniek lijkt het alsof de natuurlijke wimpers langer zijn waardoor je een wijder ogende en sprekendere blik krijgt. Deze behandeling is geschikt voor alle soorten wimpers.

De Lash Lift is een behandeling voor de eigen wimpers, hier komen geen extensions aan te pas. De eigen wimpers worden gekruld en gelift. Door het gebruik van siliconen pads kunnen alle natuurlijke wimpers behandeld worden. Met deze techniek lijkt het alsof de natuurlijke wimpers langer zijn waardoor je een wijder ogende en sprekendere blik krijgt. Deze behandeling is geschikt voor alle soorten wimpers.

Wimperextensions worden geplaatst op de natuurlijke wimperharen. Wanneer je van nature nauwelijks wimpers hebt is het helaas niet mogelijk om wimperextensions te plaatsen. Ook zijn bepaalde allergieën zoals latex en alcohol helaas contra indicaties voor deze behandeling. Bij mensen met bepaalde oogziektes, extreme hooikoorts en buikslapers worden de wimperextensions afgeraden.

Veelgestelde vragen over laser ontharing

Een haar groeit in drie groeifasen
1. Actieve groeifase (de Anagene fase)
De haartwortel bevat pigment.
2. Overgangsfase ( de Catagene fase)
Het haartje stopt met groeien en bevat maar weinig pigment. Deze fase duurt ongeveer 2 weken
3. Rustfase (de Telogene fase)
Na circa 6 weken valt de haar spontaan uit en begint er een nieuw groeiproces.

Onze laserstraal gebruikt het donkere pigment in uw haar als geleiding om door te dringen tot het haarzakje van waaruit de haar groeit. Als wij u behandelen is slechts een beperkt deel, rond de 15% van uw haren actief en alleen deze haren bevatten voldoende pigment. Het haarzakje wordt door de laserstraal permanent vernietigd. Deze haren groeien niet meer terug.
De haren in de andere fasen hebben op dit moment te weinig pigment en kunnen dan niet behandeld worden. Deze haren blijven intact. Daarom zijn er opvolgende behandelingen nodig. Bij elke behandeling herhaalt zich dit proces van selectieve vernietiging, waarna uiteindelijk de gehele oppervlakte onthaard is. Blonde, grijze en rossige haren bevatten minder of geen pigment en zijn daarom moeilijker of zelfs niet te behandelen.

Wat de Triple Wave Diode Laser uniek maakt is het extreem koelende handstuk. Hiermee wordt de huid comfortabel gekoeld terwijl de haarzakjes, dieper in de huid effectief worden opgewarmd. Het nieuw ontwikkelde handstuk met saffieren tip koelt tot wel -4 graden Celsius!

De meeste mensen die last hebben van overtollig haar op hun lichaam kunnen behandeld worden met de laser. Hoe groter het verschil tussen de haarkleur en de huidskleur, hoe beter de laser werkt.

Het laser ontharen is voor alle huidtypen geschikt. De enige voorwaarde is dat er pigment in het haar aanwezig moet zijn en dat de haren donkerder zijn dan de huidskleur. Blonde, grijze en rossige haren kunnen helaas moeilijk behandeld worden omdat deze weinig tot geen pigment hebben. Naar wens kunnen wij altijd 1 of meer proefbehandelingen organiseren om uit te vinden of het in uw geval werkt.
De minimumleeftijd om te worden behandeld is 16 jaar. Tot de leeftijd van 18 jaar moet een ouder of voogd toestemming geven.

Steeds vaker komt het voor dat mannen kiezen voor laser ontharen. Overtollige haargroei op de rug, de schouders en de borst kan heel vervelend zijn. Veel mannen ervaren beharing op diverse delen van het lichaam als storend en maken daarom de keuze voor laser ontharen. In onze kliniek zijn meer dan 25% van de cliënten mannen. De meest uitgevoerde behandelingen van de mannen zijn rug en schouders, schaamstreek, bilnaad, borst en buik.

De hieronder genoemde regels gelden alleen maar voor de te behandelen gebieden.

Epileren, waxen, plukken:
Vanaf 6 weken voor het begin van een laserbehandeling mag het haar met wortel en al niet meer uitgetrokken worden. Dus niet epileren, waxen of plukken en ook geen ontharingscrème gebruiken. U kunt de haren wel scheren en/of knippen. Dit mag onbeperkt.

Zon:
Gedurende 6 tot 8 weken voor en na een behandeling is het verstandig om niet in de zon te gaan liggen. Het gebruik van de zonnebank is ook af te raden. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen of zonnebank adviseren wij gebruik te maken van een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 50 (sunblock). Deze voorzorg is nodig om het risico op tijdelijke pigmentverschuivingen tegen te gaan. De te behandelen plek kan tijdens het zonnen ook volledig bedekt worden met bijvoorbeeld een handdoek of kledingstuk.

Zelfbruiner:
Geen zelf bruinende producten gebruiken wanneer u met een laserbehandeling begint. Hierin zit namelijk een stof die een reactie met licht aangaat.

Deodorant:
Op het te behandelen gebied geen deodorant (bij oksels) of andere cosmetische producten (bij gelaat) gebruiken op dezelfde dag van een laserbehandeling. Dit vanwege de chemische stoffen die door de warmte van de huid anders kunnen worden opgenomen.

Cosmetische producten:
Op het behandelend gebied geen make-up, bodylotion, sunblock, zonnebrandcrème, dagcrème gebruiken op dezelfde dag van een laserbehandeling. Dit vanwege de chemische stoffen die door de warmte van de huid anders kunnen worden opgenomen.

Geef de huid rust zowel voor als na een behandeling. Gebruik geen geparfumeerde crème en scrub en pulk niet aan de huid.
Als u voor een behandeling komt en u weet dat u in de zon hebt gezeten of onder de zonnebank bent geweest, dan is het absoluut noodzakelijk dat u dit tevoren doorgeeft aan uw behandelaar.

Het is belangrijk dat u 24 uur van te voren het te behandelend gebied zo glad mogelijk scheert met een nieuw, schoon scheermesje! Hierdoor gaat de warmte van de laser direct naar de haarwortels wat de behandeling effectiever maakt.

Ja, deze kunnen heel goed behandeld worden. Het is heel goed om voor laser ontharen te kiezen als u problemen heeft met ingegroeide haren. Wanneer het haarzakje gekalmeerd is en er geen sprake is van infectie dan kan het haarzakje uitstekend vernietigd worden met behulp van de laser. Als de wortel beschadigd wordt met de laserstraal en de plek rustiger wordt dan hebt u geen last meer van ingegroeide haren.

Het aantal laser ontharingsbehandelingen varieert van persoon tot persoon en is sterk afhankelijk van de te behandelen plek. Uit onderzoek is gebleken dat 85% van de behandelde mensen na gemiddeld 6 tot 8 behandelingen permanent van de ongewenste haargroei verlost is.

Ter indicatie: Gelaat: 6-8 weken, Lichaam 8-10 weken en (voor mannen) Rug en Schouders 10-12 weken.

Het aantal behandelingen wordt sterk bepaald door uw haar- en huidkleur, de haardikte en het aantal haren per huidoppervlak gebied. Dat is voor elke persoon anders en onze laser specialiste zal daarin juist adviseren om het voor u optimale resultaat te behalen.
Bij elke behandeling worden er haarzakjes vernietigd waardoor er geen nieuwe haartjes meer terug groeien. Na 3 à 4 behandelingen wordt het resultaat echt zichtbaar. Voor het optimale resultaat raden wij u aan om het behandelingstraject compleet af te ronden.

De duur van een behandeling is afhankelijk van het oppervlak van het te behandelen lichaamsdeel. De kortste behandeling is rond de 15 minuten voor tenen, buikstreep en
de bovenlip. De langste behandeling is rond 45 minuten voor hele benen en bijvoorbeeld de volledige rug. Een combinatie van meerdere behandelingen neemt uiteraard meer tijd.
Uiteraard is er bij Het Lakhuis naast de behandeling ook tijd voor een kopje koffie en thee met wat lekkers erbij en kan de volgende behandeling in overleg met u worden ingepland.

Alle zes huidtypen kunnen behandeld worden, van lichte tot een donkere huid. Ook alle haartypen zijn goed te ontharen. De enige voorwaarde is dat uw haar donkerder moet zijn dan uw huids- kleur. Blonde, grijze en rode haren kunnen moeilijk tot niet behandeld worden omdat er weinig tot geen pigment in zit.

Het laseren met de Triple wave Diode laser is vrijwel pijnloos. Hoe pijnlijk het uiteindelijk echt is varieert uiteraard per persoon. De behandeling is echter bijna altijd goed te verdragen. Veel cliënten ervaren helemaal geen pijn.

“Vierde behandeling achter de rug en waarschijnlijk nog twee te gaan. Nauwelijks haar meer in mijn oksels. NOOIT pijn gehad en altijd zeer professioneel behandeld. Klasse!” 20-05-2020 door Sabine uit Leusden

Als u precies wilt weten hoe laser ontharen voor u voelt kunt u te allen tijde een afspraak voor een intakegesprek maken. Deze is gratis en vrijblijvend en u krijgt een puls test op de plek die u wenst te behandelen. Op deze manier kunt u ter plekke bepalen of deze enigszins pijnlijk voelt of juist zeer draagbaar is.

 • Zwangerschap
 • Minderjarigen tot 16 jaar oud – t/m 18 jaar is er toestemming nodig van de ouders of voogd.
 • Acute infecties of koorts
 • Koortslip (bij behandeling van de bovenlip)
 • Eczeem, gordelroos, Psoriasis (blaasjes, jeuk en zenuwpijn)
 • Verse littekens van operaties
 • Overgevoeligheid van de huid na bestraling tegen kanker
 • Na chemokuren en bestralingen. Na 5 jaar kunt u behandeld worden.
 • Bij gebruik van bepaalde medicatie (zoals ontstekingsremmers en antibiotica)
 • Tatoeages
 • Blonde, grijze en rossige haren zijn erg moeilijk te behandelen met de laser omdat deze geen tot weinig pigment hebben.
© Copyright - Het Lakhuis | hetlakhuis.nl | website door Artist Bookings